Správna rada TASR oznámila mená dvoch kandidátov na post riaditeľa

Na funkciu generálneho riaditeľa Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) sa prihlásili dvaja kandidáti.

24.08.2017 12:42 , aktualizované: 13:22
debata

Na funkciu generálneho riaditeľa Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) sa prihlásili dvaja kandidáti. Prvým kandidátom je Vladimír Puchala, ktorý je v súčasnosti poverený riadením TASR. Druhým záujemcom o post generálneho riaditeľa TASR je Marián Tkáč, ktorý je v súčasnosti predsedom Matice slovenskej. Preto povedal po zasadnutí Správnej rady TASR jeden z jej členov Ján Sand.

Sand uviedol, že oboch kandidátov pozvú na verejné vypočutie. Verejné vypočutie bude 5. septembra o 11:30. Na verejnom vypočutí kandidáti predstavia svoje projekty rozvoja a riadenia TASR a budú odpovedať na otázky členov správnej rady. Po vypočutí nasleduje rozprava rady a po nej hlasovanie v termíne určenom správnou radou. Správna rada TASR má päť členov – predsedu Vladimíra Masára, podpredsedu Borisa Chovanca a členov Petra Alakšu, Richarda Kvasňovského a Jána Sanda.

Voľba šéfa TASR je nutná, keďže doterajšieho generálneho riaditeľa TASR Jaroslava Rezníka zvolili 20. júna poslanci národnej rady v druhom kole tajnej voľby do funkcie generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS). Získal hlasy 95 poslancov. Jeho protikandidát a terajší šéf RTVS Václav Mika dostal 50 hlasov. Rezníkovi začalo plynúť päťročné funkčné obdobie na čele RTVS 2. augusta. V tejto súvislosti Rezník na rokovaní Správnej rady TASR 17. júla oznámil, že k 17. júlu sa vzdáva funkcie generálneho riaditeľa TASR. Až do zvolenia nového šéfa tlačovej agentúry je podľa zákona poverený riadením riaditeľ stratégií TASR Vladimír Puchala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Tkáč #TASR #Vladimír Puchala