Progresívne Slovensko vyzbieralo 10-tisíc podpisov pre vznik politického hnutia

Dlhodobú víziu rozvoja Slovenska chce Progresívne Slovenska prezentovať 18. septembra v Bratislave na Ideovej konferencií.

31.08.2017 19:07
debata (85)

Progresívne Slovensko vyzbieralo 10-tisíc podpisov potrebných pre vznik politického hnutia. Ako informoval líder vznikajúceho hnutia Ivan Štefunko, týmto sme naplnili ďalší míľnik v pláne, ktorý smeruje k vytvoreniu alternatívy voči súčasnej „vyprázdnenosti“ politiky.

Podpisy pre registráciu hnutia zbierali dobrovoľníci a sympatizanti hnutia. „Stovky ľudí po celom Slovensku, desiatky hodín strávené v uliciach Slovenska. Som veľmi hrdý, že sa nám podarilo splniť to, čo sme si predsavzali – postaviť politické hnutie odspodu, založené na ľuďoch,” povedal Štefunko. Zber podpisov bude ešte pokračovať v septembri, hnutie chce využiť aktivitu na priamy kontakt s potenciálnymi voličmi. "Spolu s budovaním štruktúr a formálnym vznikom Progresívneho Slovenska ide ruka v ruke programová práca. Chceme prezentovať jasnú predstavu o tom, ako posunúť Slovensko vpred,” dodal Štefunko. Dlhodobú víziu rozvoja Slovenska chce Progresívne Slovenska prezentovať 18. septembra v Bratislave na Ideovej konferencií. Zúčastnia sa na nej zástupcovia progresívnych síl z Francúzska (n Marche!) a strednej Európy. Hlavným zahraničným hosťom, bude Guy Verhofstadt, líder frakcie liberálov v Európskom parlamente.

85 debata chyba
Viac na túto tému: #Progresívne Slovensko