G. Matečná: Ministri SNS sa na vláde pri hlasovaní o Richterovi zdržia

Ministri SNS sa dnes na vláde zdržia pri hlasovaní o ministrovi práce, sociálnych vecí a rodiny Jánovi Richterovi. Vláda v stredu zaujme postoj k opozičnému návrhu na vyslovenie nedôvery Richterovi. Koaličná SNS má výhrady k práci tohto ministra. Matečná pre novinárov uviedla, že sa zdržia, lebo sa tak dohodli.

06.09.2017 11:07
ján richter, richter, Foto: ,
Minister práce Ján Richter.
debata

Ako budú o návrhu hlasovať poslanci národniarov vo štvrtok na mimoriadnej schôdzi, Matečná nevedela.

Opozícia ja presvedčená, že Richter je nekompetentný minister, ktorý permanentne a systematicky poškodzoval najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva a ak zostane vo funkcii, ohrozenie bude pretrvávať. Podľa poslankyne za OĽaNO Anny Verešovej minister Richter zlyhal v najdôležitejšej úlohe, akú mal, a to v ochrane detí. „Po roku sme tam, kde sme boli pred rokom a pritom nedošlo k žiadnej zmene situácie. Najschopnejší minister strany Smer-SD má pri ochrane detí reakčný čas vyše 11 mesiacov,“ vyhlásila pri prezentovaní návrhu.

Smer-SD v stanovisku, ktoré zaslali k návrhu na odvolanie ministra práce, minulý týždeň zdôraznil, že premiér a líder najsilnejšej koaličnej strany Smer-SD Robert Fico ako aj vedenie strany berú na vedomie návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi práce, sociálnych vecí a rodiny Jánovi Richterovi ako i stupňujúce sa iné útoky voči jeho osobe. „Ján Richter má plnú podporu predsedu strany, vedenia a ostatných štruktúr politickej strany Smer-SD, dosahuje historické výsledky pri riadení ministerstva práce a preto je principiálnym záujmom strany jeho pokračovanie vo výkone funkcie ministra práce,“ zdôraznili vo vyhlásení.

debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Ján Richter #Gabriela Matečná #odvolávanie ministra