Novým predsedom Úradu pre verejné obstarávanie je Miroslav Hlivák

Parlament v stredu zvolil za nového predsedu Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) na päť rokov advokáta Miroslava Hliváka. V tajnom hlasovaní získal 78 zo 104 platných hlasov, proti bolo 21 poslancov a piati sa zdržali. Päť odovzdaných hlasov bolo neplatných.

13.09.2017 20:22
Miroslav Hlivák ÚVO Foto: ,
Nový šéf Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák.
debata (1)

Kandidáta na šéfa inštitúcie dozerajúcej na priebeh verejných obstarávaní navrhla parlamentu vláda. Hlivák sa ujme funkcie 14. septembra a vystrieda tak doterajšiu predsedníčku ÚVO Zitu Táborskú, ktorej nedávno uplynulo päťročné funkčné obdobie.

Hliváka ako kandidáta na predsedu ÚVO pôvodne navrhla Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave. Novozvolený šéf ÚVO je partnerom Advokátskej kancelárie Soukeník – Štrpka, s. r. o., z Bratislavy.

Poslanci po zhruba polhodinovej rozprave o návrhu vlády na voľbu predsedu ÚVO najprv rozhodli 76 hlasmi zo 121 prítomných o tajnom hlasovaní. Návrh vlády zdôvodnila ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most – Híd) s tým, že členovia vlády vybrali kandidáta na základe verejného vypočutia deviatich uchádzačov z 30. augusta.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ÚVO #Miroslav Hlivák #tajné hlasovanie