Danko ide po osvetlení rekonštruovať v parlamente aj stravovacie zázemie

Dôvodom rekonštrukcie je nutnosť obnovy infraštruktúry a zosúladenie s platnými hygienickými normami.

20.09.2017 09:23
parlament, danko Foto: ,
Predseda parlamentu Andrej Danko.
debata (7)

Kancelária Národnej rady SR pripravuje po 23 rokoch prevádzky rekonštrukciu celého stravovacieho komplexu v budove parlamentu. To znamená, že zamestnanci NR SR, poslanci, novinári sa budú musieť stravovať inde.

Ako informovala riaditeľka Odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR Zuzana Čižmáriková, počas prerušenia poskytovania stravovacích služieb bude zamestnávateľ svoju povinnosť voči zamestnancom riešiť poskytnutím stravovacích gastrolístkov.

Podľa Čižmárikovej dôvodom rekonštrukcie je nutná potreba obnovy infraštruktúry a zosúladenia s aktuálne platnými hygienickými normami a smernicami HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points.). „Plánuje sa rekonštrukcia všetkých rozvodov elektriny, plynu, vody, kanalizácie, úpravy vzduchu a tiež modernizácia technologického vybavenia,“ uviedla.

Ako uviedla Čižmáriková, už sa pripravuje verejná súťaž na výkon prác celkovej rekonštrukcie. „Po vyhlásení úspešného uchádzača a uzatvorení zmluvného vzťahu, teda počas celého trvania stavebných prac, budú stravovacie služby dočasne pozastavené,“ povedala s tým, že rekonštrukcia by mala trvať štyri mesiace od podpisu zmluvy.

Pred jej začiatkom je nutné uskutočniť inventúru a demontovať a vysťahovať majetok z priestoru. „Náklady na rekonštrukciu budú známe až po ukončení verejnej súťaže,“ dodala.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #rekonštrukcia #parlament #stravovanie #NR SR