Rozruch medzi straníkmi Smeru v Nitrianskom okrese

V regionálnych štruktúrach Smeru je rušno. Z miestnej organizácie v Rišňovciach v okrese Nitra chce odísť 22 straníkov. Krajskí a okresní funkcionári s nimi ešte plánujú rokovať.

22.09.2017 18:38
snem, Smer Foto: ,
Nitrianska krajská organizácia Smeru, ktorá v okrese eviduje 440 členov, uviedla, že stratu každého človeka vníma negatívne.
debata (40)

„Môžem potvrdiť, že zo Smeru sa rozhodlo odísť 22 členov, žiadosť sme podali v auguste okresnej rade Smeru v Nitre,“ povedal vedúci miestneho klubu Smeru v Rišňovciach Martin Jánošík. Medzi dôvody ich rozhodnutia patria podľa neho všetky medializované kauzy vysokopostavených členov s kontroverznými podnikateľmi. Negatívne vnímajú aj kauzy ministrov vnútra a práce Roberta Kaliňáka a Jána Richtera. Jánošík tvrdí, že okrem toho sa im nepáči, že nitriansky podnikateľ Miroslav Bödör má mať vplyv na šéfa krajskej organizácie Smeru Tibora Glendu.

Na otázku denníka Pravda, ako zareagovala okresná rada na žiadosti o vystúpenie z členstva, Jánošík uviedol, že ešte nedostali žiadnu odpoveď. „Je to v štádiu riešenia,“ uviedol. Z centrály strany Smer odpovedali, že si ľudí, ktorí podali žiadosť o ukončenie členstva, pozvali na najbližšie zasadnutie okresnej rady. „Bude vytvorený priestor na diskusiu za účelom vysvetlenia danej situácie. Na základe uvedených faktov nebolo ukončené členstvo žiadnemu členovi strany v obci Rišňovce,“ povedala hovorkyňa strany Ľubica Končálová s tým, že evidujú aj niekoľko nových prihlášok o členstvo z tejto obce.

Na nespokojnosť rišňovských členov upozornila bývala krajská tajomníčka Smeru v Nitre Renáta Kolenčíková v rozhovore pre portál aktuality.sk. Kolenčíková zo strany vystúpila v októbri minulého roka a v tohtoročných voľbách kandiduje za županku v Nitrianskom kra­ji.

Nitrianska krajská organizácia Smeru, ktorá v okrese eviduje 440 členov, uviedla, že stratu každého človeka vníma negatívne. „V obci Rišňovce ide o členov, ktorí sú oddaní starostovi Karolovi Labošovi a ten im túto formu protestu prikázal,“ reagoval v stanovisku krajský šéf Tibor Glenda.

Informáciu o odchode členov sa dozvedel koncom augusta, vtedy sa stretol aj s vedúcim klubu Jánošíkom a pýtal sa ho na dôvody odchodu. „Hlavným dôvodom, ktorý uviedol, bol strach z nerešpektovania príkazu starostu Laboša, ktorý cíti krivdu od čelných predstaviteľov strany, že mu nepomáhajú pri riešení problémov, ktoré súvisia, respektíve súviseli s výstavbou zdravotného strediska v Rišňovciach,“ vysvetlil Glenda s tým, že ešte budú o tejto téme hovoriť. „Všetci sú pozvaní na najbližšiu okresnú radu,“ dodal.

Dôvod, ktorý odídenci uvádzajú v žiadosti, je podľa Glendu neakceptovateľný. „Je to výmysel, ktorý im prikázal pán starosta, ktorý čelí niekoľkým trestným oznámeniam od podnikateľov a aj fyzických osôb,“ povedal.

Glenda dodal, že sa s podnikateľom Miroslavom Bödörom pozná, pretože patrí medzi najvýznamnejších zamestnávateľov v okrese Nitra. Zamestnáva vyše dvetisíc ľudí. „Je prirodzené, že ho poznám, rovnako ako aj ostatných veľkých zamestnávateľov v našom regióne,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

40 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer