Bratislavu čakajú protesty proti korupcii i Kiskovi

V hlavnom meste môže byť začiatkom najbližšieho pracovného týždňa veru poriadne rušno.

24.09.2017 17:00
debata (185)

Naplánované sú totiž až tri protestno-podporné zhromaždenia. Do bratislavských ulíc okrem študentov pochodujúcich proti korupcii vyjdú stúpenci aj odporcovia prezidenta Andreja Kisku.

Študenti, ktorí žiadajú odstúpenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka, policajného prezidenta Tibora Gašpara a špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, zvyšné podujatia zaregistrovali, no od ich vzájomného spájania sa dištancujú.

Denníku Pravda to potvrdil jeden zo spoluorganizátorov protikorupčného pochodu Dávid Straka. „Všimli sme si obe akcie, my však žiadame niečo iné. Aby sa príslušné úrady a štátne orgány zachovali tak ako v prípade pána Kisku. Prišli na pochybenia, situáciu prešetrili a udelili mu trest. Nemyslíme si, že sa v ostatných prípadoch konalo rovnako,“ priblížil.

Podľa našich informácií dostali zatiaľ oficiálne zelenú iba Straka a spol., ktorí si po úvodnom avíze svoju akciu podľa zákona aj riadne zaregistrovali. Či tak urobili aj ich kolegovia zo zvyšných dvoch podujatí, nevedno. Takisto zatiaľ nie je jasné, ako sa v ich prípade zachová mestská časť a polícia.

Prezidentovi podporovatelia sa môžu v priamej konfrontácii postaviť zoči-voči ľuďom, ktorí od neho žiadajú kvôli závažným podozreniam z financovania jeho kampane odchod z postu hlavy štátu. Obe stretnutia sa totiž majú paralelne odohrávať pred Prezidentským palácom.

Akciu za Kiskovo odstúpenie by mali mať na svedomí občianski aktivisti, ktorých podporuje napríklad aj Komunistická strana Slovenska, poslanec parlamentu Peter Marček či expremiér Ján Čarnogurský. Na udalosť má doraziť zhruba stovka ľudí.

© Autorské práva vyhradené

185 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #korupcia #demonštrácie #protesty #protest #Andrej Kiska