Prieskum: KDH by volilo viac ľudí ako Most alebo hnutie Sme rodina

Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali teraz, vyhral by ich Smer-SD so ziskom 27,5 percenta. Druhá by bola strana Sloboda a Solidarita (SaS) s podporou 15,5 percenta a prvú trojicu uzatvára Slovenská národná strana (SNS) so ziskom 11,5 percenta hlasov.

26.09.2017 12:23
debata (33)

Vyplýva to z prieskumu spoločnosti MEDIAN SK, ktorý robili na vzorke 1 125 respondentov starších ako 18 rokov od 24. júla do 20. augusta. Ako spoločnosť pripomenula, polovica dát bola zozbieraná pred vypovedaním Koaličnej zmluvy zo strany SNS, a väčšina pred odchodom Petra Plavčana z postu ministra školstva. Spoločnosť takisto upozorňuje, že predpokladané zisky strán sú zaokrúhlené na pol percenta.

Hnutie OĽANO-NOVA malo podporu deväť percent respondentov, Kotlebova ĽSNS 8,5 percenta, KDH osem percent, hnutie Sme rodina a strana Most-Híd získali zhodne po šesť percent hlasov opýtaných. Do parlamentu by sa nedostalo SMK-MKP (4,5 %).

Na otázku: „Keby zajtra boli voľby do Národnej rady SR, zúčastnili by ste sa na nich?“ odpovedalo 33 percent opýtaných „určite áno“, 20 percent „skôr áno“, sedem percent „skôr nie“, 37,5 percenta odpovedalo „určite nie“ a tri percentá sa ešte nerozhodli. Podľa spoločnosti MEDIAN SK najväčšiu ochotu ísť voliť deklarujú ľudia vo veku 55 – 64 rokov a ľudia s vysokoškolským vzdelaním.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #parlamentné voľby #preferencie