Danko na návšteve v Česku chválil nadštandardné vzťahy medzi krajinami

Témou druhého dňa pracovnej cesty slovenskej parlamentnej delegácie v Prahe bolo aj rokovanie s predsedom Senátu Milanom Štechom a stretnutie s krajanmi.

26.09.2017 19:25
debata (7)

Predstavitelia cirkvi, Senátu aj krajanov sa dnes v Prahe stretli s predsedom Národnej rady SR Andrejom Dankom. Predsedu slovenského parlamentu prijal počas jeho pracovnej cesty v hlavnom meste Českej republiky pražský kardinál, arcibiskup Dominik Duka. Parlamentná delegácia tiež položila kvety pred Národný pamätník hrdinov Heydrichiády a uctila si aj významného politika a vrcholového predstaviteľa Pražskej jari Alexandra Dubčeka. Agentúru SITA o tom informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR.

Témou druhého dňa pracovnej cesty slovenskej parlamentnej delegácie v hlavnom meste Českej republiky bolo aj rokovanie s predsedom Senátu Českej republiky Milanom Štechom. Záver pracovnej cesty v Českej republike patril stretnutiu s krajanmi. Pri budúcoročných oslavách významných míľnikov slovenskej a českej histórie, rokov 1918, 1968 a 1993 sa počíta aj so zapojením krajanov v oboch štátoch. „Veľmi si vážime starostlivosť a podporu, ktorú poskytuje Česká republika nielen slovenskej menšine, ale aj ďalším občanom SR, ktorí pracujú alebo študujú v Česku. Som presvedčený, že práve slovenskí študenti, ktorí študujú na českých vysokých školách, ale aj českí študenti študujúci na Slovensku, vytvárajú obrovský potenciál pre budúcu – rovnako nadštandardnú – spoluprácu našich krajín,“ povedal pri tej príležitosti predseda parlamentu Andrej Danko.

Dvojdňová pracovná cesta predsedu Národnej rady SR Andreja Danka v Českej republike sa konala v nadväznosti na pozvanie predsedu Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Jána Hamáčka, dodáva sa v tlačovej správe k Kancelárie Národnej rady SR.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Andrej Danko