Fico: Na digitálnom summite EÚ v Tallinne dominovala téma bezpečnosti

Digitálny summit bol platformou na začatie diskusií o plánoch digitálnej inovácie so zámerom udržať Európu v technologickej špičke. Zúčastnil sa na ňom aj predseda vlády SR Robert Fico.

29.09.2017 19:47
Fico, Tusk,  Juncker Foto: ,
„Neočakávajú sa žiadne špeciálne výstupy, išlo skôr o informačný summit, dôležitá bolo štvrtková neformálna večera lídrov EÚ o budúcnosti Únie a dnešné rokovanie V4,“ zdôraznil premiér.
debata (13)

Témy bezpečnosti a ochrany informácií dominovali na digitálnom summite EÚ, ktorý sa uskutočnil v estónskom hlavnom meste Tallinn. Stretnutie bolo tiež platformou na začatie diskusií o plánoch digitálnej inovácie so zámerom udržať Európu v technologickej špičke s dlhodobým cieľom stať sa globálnym digitálnym lídrom. Zúčastnil sa na ňom aj predseda vlády SR Robert Fico.

„Ako chrániť ľudí pred únikom informácií, zneužívaním informácií. Niektorí premiéri otvorene hovorili, že Európa by sa mala chrániť pred nákupom rôznych technologických zariadení, či už ide o Spojené štáty, Čínu, alebo niektoré iné krajiny. Pretože ani pánboh nevie, čo je v týchto zariadeniach. Je záujem mať spoločnú európsku politiku v tejto oblasti," povedal premiér Robert Fico. Digitálny trh môže vytvoriť obrovské množstvo pracovných miest. Preto bolo podľa predsedu vlády SR správne, že estónsky premiér takýto summit zorganizoval. „Neočakávajú sa žiadne špeciálne výstupy, išlo skôr o informačný summit, dôležitá bolo štvrtková neformálna večera lídrov EÚ o budúcnosti Únie a dnešné rokovanie V4,“ zdôraznil premiér.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #Robert Fico