Danko s Hamáčkom hovoril o internetových diskusiách aj o rokovacom poriadku

Problémy, ktoré trápia slovenskú a českú spoločnosť sú identické. Povedal to po štvrtkovom stretnutí s predsedom Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Janom Hamáčkom (ČSSD) predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS).

05.10.2017 13:17
Danko, Hamáček Foto: ,
Sprava: Predseda Národnej rady SR Andrej Danko a predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Jan Hamáček počas prijatia predsedu Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR v rámci oficiálnej návštevy Slovenska.
debata (5)

Ako na tlačovej besede povedal novinárom, na stretnutí hovorili o viacerých témach. „Problematika týkajúca sa bezpečnosti, problematika týkajúca sa toho, aby sa parlamenty nestali teátrom strán, ktoré majú problém so základnými hodnotami a potierajú základné ľudské práva. Bavili sme sa, kde je hranica internetovej slobody, kde je hranica slobody facebookovej diskusie, bavili sme sa o vážnych udalostiach vo svete teroristických útokov,“ povedal Danko.

Ako dodal, je pre neho veľkou cťou, že predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR zvolil za svoje posledné miesto zahraničnej návštevy pred českými parlamentnými voľbami práve Bratislavu a Národnú radu SR. Podľa neho sú vzťahy medzi našimi dvoma krajinami veľmi intenzívne a za obdobie, v ktorom je predsedom NR SR si s Hamáčkom vymenili mnohé užitočné informácie o fungovaní oboch parlamentov. „A často sme dotazovaní od českých kolegov v otázke rokovacieho poriadku,“ povedal s tým, že sa pýtajú na ním zavedené časové obmedzenie na vystúpenie poslancov. „Ďakujem za to, že touto návštevou ukázal, čo pre neho znamená Slovenská republika,“ uviedol. Danko vyjadril, že s Hamáčkom má veľmi dobrý priateľský vzťah. „Je obdivuhodný a verím, že sa stretneme aj v budúcom volebnom období,“ dodal a zároveň poprial Čechom, aby mali vo voľbách šťastnú ruku.

Hamáček dodal, že s Dankom si vymenili viaceré skúsenosti. Podľa neho sú vzťahy medzi Slovenskom a Českou republikou najlepšie v našej histórii. „Boli sme schopní veľmi operatívne vymieňať si názory, skúsenosti, stanoviská. Spoločne sme zastávali záujmy našich dvoch štátov na medzinárodných pôdach, ako je V4 či EÚ,“ povedal Hamáček. Podľa neho sú si krajiny navzájom inšpiráciou. „Vzájomne sa dopĺňame,“ dodal. Uviedol, že ak by v českom parlamente menili rokovací poriadok, ten slovenský by bol pre nich inšpiráciou.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Andrej Danko #Slovenská republika #Jan Hamáček