Hnutie Igora Matoviča začína prijímať nových členov

OĽANO spustilo kampaň na prijímanie členov.

06.10.2017 14:10
debata (46)

Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) sa chce viac otvoriť. Na sociálnej sieti a na internete oslovuje ľudí s tým, že sa hnutie otvára bližšej spolupráci s všetkými ľuďmi dobrej vôle, ktorí majú chuť meniť veci k lepšiemu. „Chceme Slovensko bez oligarchov a ich politických bábok. Vládna koalícia sa neustále škriepi a ťahá Slovensko k zemi. Sme alternatívou, ktorá bude spravovať Slovensko lepšie, spravodlivo a čestne. Ak chceš aj ty zmeniť Slovensko, pridaj sa k nám,“ vyzýva OĽANO.

Podľa poslankyne hnutia Veroniky Remišovej OĽANO plní sľúb a pozýva na spoluprácu ľudí, ktorí chcú zmeniť Slovensko k lepšiemu. „Každý záujemca o spoluprácu s hnutím OĽANO má možnosť vybrať si, či chce byť registrovaný sympatizant, aktívny dobrovoľník, alebo riadny člen hnutia a spolupodieľať sa na jeho budovaní,“ povedala dnes pre agentúru SITA Remišová s tým, že každý záujemca musí spĺňať určité kritériá a prihlásiť sa k hodnotám a programovej vízii OĽANO. „Našimi programovými prioritami je boj za Slovensko bez korupcie, za lepší život rodín a za lepšie a efektívnejšie služby štátu, ako je zdravotníctvo, školstvo, polícia či fungovanie úradov. Naším hlavným cieľom je po budúcich voľbách vytvoriť vládu zmeny, ktorá bude Slovensko spravovať čestne, spravodlivo a s úctou ku všetkým obyvateľom našej krajiny,“ vyhlásila Remišová.

OĽANO malo k 31. decembru 2016 trinásť členov. Pôvodných štyroch zakladateľov Igora Matoviča, Jozefa Viskupiča, Martina Fecka a Eriku Jurinovú doplnili teda ďalší deviati. Ich mená však OĽANO odmieta zverejniť. „Ak mená členov zverejnia aj ďalšie strany, zverejníme ich aj my,“ dodala Remišová.

Predseda NR SR Andrej Danko viackrát avizoval, že pripraví zmenu zákona tak, aby do parlamentu mohli kandidovať len strany, ktoré dosiahnu minimálne zákonom stanovený počet členov.

46 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO