Pojednávanie v kauze Mariatchi odročili na november, proces sa doteraz nezačal

Od bitky pred študentským barom Mariatchi, ktorú zachytili bezpečnostné kamery, už uplynuli štyri roky, no proces s piatimi obžalovanými sa doteraz nezačal.

09.10.2017 12:57
Bar Mariatchi Foto: ,
Bar Mariatchi v Nitre.
debata

Pojednávanie v kauze surovej bitky pred barom Mariatchi v Nitre sudca Okresného súdu Nitra odročil na 10. novembra. Ako informoval hovorca Krajského súdu Nitra Mário Pivarči, dôvodom je práceneschopnosť jedného z obžalovaných. „Zároveň sudca určil aj ďalší termín pojednávania na 1. decembra,“ doplnil Pivarči. Od bitky pred študentským barom Mariatchi, ktorú zachytili bezpečnostné kamery, už uplynuli štyri roky, no proces s piatimi obžalovanými sa doteraz nezačal. Z prečinu výtržníctva v spolupáchateľstve a zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu sú obžalovaní Peter Š., Boris H., Martin B., Dušan V. a Michal P.

Proces sa mal pôvodne začať v septembri 2015, zdržanie spôsobil znalecký posudok z odboru oftalmológia. Očný lekár, ktorý pôvodne vypracoval posudok, bol vyškrtnutý zo zoznamu súdnych znalcov. Takmer dva roky sa čakalo na vypracovanie nového znaleckého posudku a na vytýčenie nového termínu pojednávania. Posudok je hotový od marca 2017, podľa sudcu má sto strán. V júni sa na pojednávanie nedostavil Michal P. Ráno pred pojednávaním napísal esemesku svojmu obhajcovi, že je v zahraničí a pokazilo sa mu auto. Ďalší termín pojednávania bol vytýčený na koniec septembra, vtedy sa však zo zdravotných dôvodov ospravedlnil Boris H.

Brutálnu bitku z noci z 5. na 6. októbra 2013 zachytili bezpečnostné kamery. Skupina holohlavých mužov z kartárskeho klubu, ktorý sídlil v tom čase oproti študentskému baru Mariatchi, na videu surovo bije ľudí z baru. Päticu zadržali a obvinili až 28. januára 2014, keď video zverejnili médiá.
debata chyba
Viac na túto tému: #Mariatchi