Padlo ďalšie obvinenie v kauze Čistý deň

V kauze resocializačného centra Čistý deň v Galante padlo ďalšie obvinenie. Podozreniami sa už polícia raz zaoberala, no vtedy vec zastavili s tým, že skutok nie je trestným činom.

09.10.2017 20:32
debata (37)

Polícia pre zločin sexuálneho zneužívania stíha 25-ročného Jakuba z Bratislavy, informoval o tom portál tvnoviny.sk. Tento muž mal sexuálny styk s vtedy ešte iba 14-ročnou Natáliou. Práve tento prípad celú kauzu pred vyše rokom otvoril. Podľa portálu o Jakubovi najskôr svedkovia hovorili ako o ergoterapeutovi, neskôr polícia potvrdila, že bol v centre zamestnaný ako kuchár.

Polícia v Trenčíne vzniesla prvé obvinenie v kauze Čistý deň v auguste pre prečin sexuálneho zneužívania voči bývalému zamestnancovi resocializačného zariadenia. Podľa medializovaných informácií obeťou bola chovankyňa zariadenia Čistý deň Rebeka. Polícia v tomto prípade vzniesla obvinenie voči vtedajšiemu zamestnancovi Čistého dňa Igorovi J., ktorý tam pracoval ako terapeut a zastupoval aj riaditeľa.

Zariadenie Čistý deň čelilo viacerým podozreniam zo zneužívania chovancov, ktoré preverovalo ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny, generálna prokuratúra i polícia, pričom vyšetrovanie niektorých prípadov ešte nie je ukončené. Ministerstvo napriek odporúčaniu jeho akreditačnej komisie Čistému dňu akreditáciu na vykonávanie činnosti vo februári neodobralo. V polovici augusta ministerstvo zmenilo postoj a oznámilo, že bezodkladne zruší akreditáciu resocializačnému stredisku Čistý deň. Pre kauzu sa opozícia v parlamente snažila dvakrát vysloviť nedôveru ministrovi Jánovi Richterovi.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #obvinenie #sexuálne zneužívanie #Čistý deň