Pojednávanie s bývalým šéfom vojenských tajných pokračuje

V pondelok pokračuje na Okresnom súde Bratislava III pojednávanie s bývalým šéfom Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Romanom M.

14.10.2017 14:36
debata (6)

Vypovedať by mal jeden svedok a následne sa senát začne oboznamovať s listinnými dôkazmi. Tieto úkony boli naplánované už v rámci pojednávania v júni, to však bolo nakoniec zrušené „z technických príčin“. Roman M. čelí v tomto prípade obžalobe pre prečin ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Pre povahu veci sa prípad pred súdom pojednáva z vylúčením verejnosti.

Podľa obžaloby Roman M. neoprávnene zhromažďoval dokumenty kategorizované ako dôverné a vyhradené. V júni 2013 ich zaistila polícia pri prehliadke jeho auta. Roman M. viedol VSS počas vlády Ivety Radičovej. V tom období sa začalo preverovať podozrenie z tunelovania majetku služby. Správu o údajnom tunelovaní spravodajstva vypracoval a zverejnil zástupca Romana M., dnes už zosnulý Vladimír Suchodolinský. Roman M. tvrdí, že micro SD karta s dokumentáciou mohla byť do jeho auta podstrčená. Polícia medzitým zastavila vyšetrovanie údajného tunelovania VSS.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Vojenskej spravodajskej služby #Okresnom súde Bratislava III