Trojročná podmienka pre Lipšica je definitívna

Trojročný trest pre Daniela Lipšica je právoplatný. Proti trestnému rozkazu, ktorým sudca Okresného súdu Bratislava III rozhodol v prípade autonehody exposlanca, nikto odpor nepodal.

16.10.2017 10:34
Daniel Lipšic Foto: ,
Daniel Lipšic.
debata (157)

Trojročný podmienečný trest sa tak stal právoplatným. „Trestný rozkaz zo dňa 19. septembra 2017 sa stal právoplatný dňa 10. októbra 2017. V zákonnej lehote nebol proti nemu podaný odpor,“ potvrdil pre Pravdu hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Trojročnú podmienku súd vymeral Lipšicovi za to, že vlani v septembri v Bratislave smrteľne zranil muža na priechode pre chodcov. Sudca Okresného súdu Bratislava III verdikt vyniesol bez pojednávania, len trestným rozkazom.

„Okresný súd Bratislava III trestným rozkazom zo dňa 19. septembra uznal obvineného JUDr. D. L. vinným z prečinu usmrtenia a odsúdil ho k trestu odňatia slobody v trvaní tri roky, s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu päť rokov,“ informoval 22. septembra hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak.

Sudca uložil politikovi probačný dohľad nad jeho správaním v päťročnej skúšobnej dobe. V rámci nej by sa mal Lipšic podrobiť výchovnému programu zameranému na bezpečnosť v cestnej doprave a na predchádzanie dopravným nehodám. Okrem toho dostal aj zákaz šoférovať na dobu šiestich rokov.

© Autorské práva vyhradené

157 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Lipšic