Minulý týždeň zatvorili pre veľký počet chorých detí 14 materských škôl

V 43. týždni nahlásili úradu verejného zdravotníctva 42 493 akútnych respiračných ochorení.

27.10.2017 14:05
debata

Počet chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) v 43. týždni v porovnaní s tým predchádzajúcim klesol. Ako informoval hlavný hygienik Ján Mikas, lekári nahlásili 42 493 akútnych respiračných ochorení a chorobnosť oproti predchádzajúcemu týždňu klesla o 2,2 percenta. Najviac chorých bolo v Bratislavskom kraji, najmenej v Banskobystrickom. Najčastejšie postihli respiračné ochorenia deti do päť rokov. Komplikácie zaznamenali v 874 prípadoch, čo predstavuje 2,1 percenta zo všetkých ARO. Medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (407), zápaly stredného ucha (265) a zápaly pľúc (202).

Lekári v tomto týždni nahlásili aj 3 568 chorých na chrípku a chrípke podobné ochorenia, čo predstavuje 8,4 percenta z celkového počtu hlásených ARO. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť stúpla o 1,6 percenta. Najviac chorých bolo v Trnavskom kraji, najmenej v Košickom. Najviac chorých na chrípku evidovali u detí do päť rokov.

Pre vysoký počet chorých detí zatvorili 14 materských škôl, a to v sedem v Košickom, po dve v Trnavskom a Žilinskom kraji a jednu v Nitrianskom kraji Vyučovanie prerušili aj v jednej základnej škole v Košickom kraji.
debata chyba
Viac na túto tému: #choroba #chrípka