Lališ podržal Ruska. Svoju účasť na príprave vraždy naďalej odmieta

V prípade vraždy, ktorú si mal objednať bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko, v pondelok vypovedal niekdajší šéf bratislavských "sýkoriek" Róbert Lališ. Svoju účasť na príprave likvidácie Ruskovej spoločníčky naďalej popiera.

30.10.2017 13:57 , aktualizované: 15:25
SÚDY: Vzatie do väzby obvineného Pavla R. Foto: ,
Pavol Rusko počas príchodu na Okresný súd Bratislava II pred prípravným konaním o návrhu na vzatie do väzby obvineného.
debata (41)

Jeho obhajca Martin Pohovej pre Pravdu povedal, že Lališ prezývaný „Kýbel“ potvrdil svoju predchádzajúcu výpoveď. „Bol vypočutý a k uzneseniu o vznesení obvinenia sa vyjadril v tom zmysle, že popiera spáchanie skutku kladeného mu za vinu,“ uviedol Pohovej.

Vypovedal aj bývalý šofér Černáka Stanislav Surový, ktorý zas potvrdil, že Rusko sa s Černákom stretol a zároveň „viac-menej“ potvrdil časť výpovede obvineného Černáka. „Tú, o ktorej mal vedomosť,“ doplnil obhajca Mikuláša Černáka František Polák, ktorého cituje televízia TA3.

"On nie jednotlivo usvedčuje Pavla Ruska, ako sa to dosť v médiách prezentuje. On priznáva sám svoju trestnú činnosť, doznáva sa k nej, je za ňu obvinený. A v popise svojej trestnej činnosti poukazuje aj na osoby, ktoré spolu s ním trestnú činnosť páchali. A v tomto skutku popisuje, akú úlohu zohrával Rusko. Je to výpoveď obvineného, ktorý sa ku skutku priznal a označuje svojich spolupáchateľov. Medzi nimi je aj Rusko,“ cituje portál televízie Poláka.

41 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikuláš Černák #Pavol Rusko