Vodiča, ktorého museli policajti zastaviť streľbou, obvinili z útoku na verejného činiteľa

Michal J., ktorý jazdil bez vodičského preukazu a v júni nebezpečnou jazdou unikal pred políciou, čelí aj obvineniu zo zločinu útoku na verejného činiteľa. Potvrdila to banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

03.11.2017 13:22
debata

Dodala, že Michal počas toho, ako ho prenasledovala policajná hliadka, sa ju pokúsil štyrikrát vytlačiť z cesty. V prípade uznania za vinného z tohto trestného činu mu hrozí trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov. Polícia najprv Michala obvinila z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Faltániová potvrdila, že v prípade pokračuje vyšetrovanie a mladík je stále vo väzbe.

Unikajúce auto Seat Ibiza sa policajt snažil za obcou Orovnica (okr. Žarnovica) zastaviť výstrelom. V tom čase nevedel, že v aute sú aj spolujazdci. Bola noc a Seat mal tmavé sklá. Strela z policajnej zbrane pravdepodobne preletela cez sedadlo, kde sedel 17-ročný Tomáš, ktorý zraneniu podľahol. Postup policajtov preveruje policajná inšpekcia. Hovorkyňa Andrea Dobiášová potvrdila, že prípad zatiaľ ešte nebol ukončený. Zo zásahu nie je kamerový záznam, policajti jazdili na civilnom vozidle polície. Policajný prezident Tibor Gašpar v júni zdôraznil, že zo strany policajtov nešlo o bezhlavú streľbu. „Použitie zbrane vyplynulo zo situácie, keďže auto ohrozovalo iných účastníkov cestnej premávky, nezastavilo na výzvu a policajtom sa ho nepodarilo ani predísť,“ zdôraznil. Michal J. už bol odsúdený za útok na verejného činiteľa autom.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #streľba #rýchla jazda