Batoh s 300-tisíc eurami vrátili majiteľovi

Po troch mesiacoch dostane bývalý generálny riaditeľ železníc svojich 300-tisíc eur späť.

06.11.2017 20:00
debata (121)

Polícii sa za ten čas nepodarilo preukázať, že pochádzajú z trestnej činnosti. Ako informovala televízia Markíza, prípad však vraj polícia ešte neuzatvorila.

Opustenú batožinu s 300-tisíc eurami objavili na konci júla zamestnanci čerpacej stanice na odpočívadle Štrba. Zakrátko sa oň prihlásil zábudlivý majiteľ. Bol ním bývalý generálny riaditeľ železníc Štefan Hlinka, ktorý v tom čase ešte pôsobil v dozornej rade štátnej Železničnej spoločnosti Cargo. Peniaze vraj našiel v dome po svojej matke. Polícia po jej ohlásení na čerpacej stanici hotovosť zaistila a previedla na účet Štátnej pokladnice. Krajské riaditeľstvo polície v Prešove najprv skúmalo, či je prihlásená osoba naozaj majiteľom batožiny. Prípad potom posunuli na NAKA.

Šéf Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Peter Hraško v auguste potvrdil, že prípadom sa zaoberajú pre podozrenie z trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti a možné porušenie povinnosti pri správe cudzieho majetku. Polícia môže zaistený majetok zadržať najviac na tri mesiace a ak nepreukáže jeho nelegálny pôvod, musí ho vrátiť majiteľovi. V súčasnosti je v medzirezortnom konaní nový zákon o zaistení majetku, ktorý by mal vyšetrovanie podobných prípadov zefektívniť.

© Autorské práva vyhradené

121 debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #batoh