Kočner: Volzovú som v roku 1997 nepoznal

V prípade objednávky vraždy Sylvie Volzovej, o ktorú mal mať záujem exminister hospodárstva Pavol Rusko, bol vypovedať aj kontroverzný podnikateľ Marián Kočner.

10.11.2017 10:11 , aktualizované: 19:01
marian kočner, kočner, Foto: ,
Podnikateľ Marian Kočner.
debata (10)

Nechcel sa však vyjadrovať k tomu, čo bolo obsahom jeho výpovede. Bývalý riaditeľ televízie Markíza zostáva aj naďalej vo väzbe. O jej oprávnenosti bude rozhodovať bratislavský krajský súd v najbližších dňoch.

Kočner do budovy policajného prezídia prišiel zadným vchodom a čakajúcim novinárom sa vyhol. Skúpy na slovo bol aj Marek Para, právny zástupca obvineného Pavla Ruska. Nechcel podrobnejšie komentovať Kočnerovu výpoveď pred vyšetrovateľom, opísal ju ako všeobecnú.

Marián Kočner nechcel denníku Pravda uviesť obsah svojej výpovede. Podotkol však, že policajti sa ho pýtali na veci z kauzy z roku 1997, čomu sa čudoval, pretože v tom roku, ako poznamenal, sa nepoznal s Volzovou a s Ruskom sa nestýkal. Kauza obchodného sporu súvisiaceho s TV Markíza sa totiž odohrala v roku 1998. „Aj som sa čudoval, načo ma tam zavolali, lebo zo všetkých dokladov museli vedieť, že v roku 1997 som sa s týmito ľuďmi nestýkal,“ dodal Kočner.

Kočner stál v roku 1998 proti Ruskovi v boji o televíziu Markíza, ktorý rozpútala pohľadávka vo výške 80 miliónov slovenských korún. Uznala ju práve Ruskova obchodná spoločníčka Sylvia Volzová. Kočner vtedy s pomocou súkromnej bezpečnostnej služby s mafiánskym pozadím televíziu Markíza na čas aj obsadil. Konflikt s Kočnerom však nakoniec Pavol Rusko zvládol.

Tento týždeň na polícii vypovedala aj Ruskova bývalá manželka, ktorá plánovanie vraždy Volzovej absolútne odmieta. Priznala, že vedela o stretnutí svojho exmanžela s mafiánskym bosom Mikulášom Černákom, poprela však, že by išlo o odstránenie obchodnej spoločníčky. Naopak, podľa nej sa mala práve Volzová v spolupráci s podsvetím pokúšať o Ruskovu diskreditáciu.

Rozhodnutie o pokračovaní väzby bývalého mediálneho magnáta Pavla Ruska stále nepadlo. Súd čaká na potvrdenie o doručení uznesenia a sťažností. Či Ruska prepustia, alebo bude stíhaný väzobne, môže rozhodnúť bratislavský krajský súd už budúci týždeň.

Exminister hospodárstva Pavol Rusko je obvinený z prípravy vraždy svojej vtedajšej spoločníčky v televízii Markíza Sylvie Volzovej, ktorú si mal v roku 1997 objednať za 20 miliónov korún (viac ako 650– tisíc eur) u bývalého šéfa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka. Okrem ich dvoch sú v prípade obvinení aj bývalý šéf bratislavských „sýkoriek“ Róbert Lališ prezývaný Kýbel a Černákov niekdajší spoločník Miloš Kaštan.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Marian Kočner #Pavol Rusko