Novým šéfom zastúpenia EK na Slovensku bude Ladislav Miko

Novým šéfom zastúpenia Európskej komisie v Bratislave bude od januára niekdajší český minister životného prostredia Ladislav Miko.

14.11.2017 16:30
debata

Komisia to oznámila v tlačovej správe.

Miko je teraz významným českým zástupcom v bruselských únijových inštitúciách. Na miesto riaditeľa v rámci Generálneho riaditeľstva pre životné prostredie nastúpil v roku 2005. Od roku 2011 pracuje ako zástupca riaditeľa na generálnom riaditeľstve Európskej komisie pre zdravie a bezpečnosť potravín.

„Do novej funkcie prináša rozsiahle vedomosti o inštitúciách EÚ, ktoré získal počas svojho viac ako desaťročného pôsobenia vo vysokých funkciách v Európskej komisii a skoro dvadsaťročné skúsenosti z českej a slovenskej verejnej správy,“ upozornila komisia v tlačovej správe.

Miko, ktorý sa v roku 1961 narodil v Košiciach, bol medzi rokmi 2002 a 2005 námestníkom českého ministra životného prostredia. V roku 2009 sa na ministerstvo vrátil, keď sa stal vo vláde Jana Fischera ministrom životného prostredia.

Európska komisia má svoje zastúpenie vo všetkých 28 krajinách únie a regionálne kancelárie v Barcelone, Belfaste, Bonne, Cardiffe, Edinburghu, Marseille, Miláne, Mníchove a vo Vroclavi. Zastúpenia sú v kontakte s národnými orgánmi a zainteresovanými stranami a majú informovať médiá a verejnosť o európskych politikách.

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska komisia #Ladislav MIko