Policajná razia v Technopole, Kočner: Sú to schizoidné výmysly

Elitní policajti Národnej kriminálnej agentúry zasahovali v spoločnosti Technopol v bratislavskej Petržalke. Dva dni zbierali dôkazy.

17.11.2017 15:31
Technopol, Foto:
Prípad Technopol siaha ešte do roku 1992.
debata (16)

Elitní policajti Národnej kriminálnej agentúry zasahovali v spoločnosti Technopol v bratislavskej Petržalke. Dva dni zbierali dôkazy.

Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara policajti vykonávali zaisťovacie úkony v zmysle Trestného poriadku. „Ide o zaisťovanie listinných dôkazov a nosičov informácií, nešli tam zadržať žiadne osoby,“ potvrdil pre portál aktuality.sk dôvody zásahu policajný prezident Tibor Gašpar s tým, že ide o medializovaný spor medzi majiteľmi danej spoločnosti.

Kauza vypukla vlani a dôvodmi mali byť manželské spory medzi šéfom spoločnosti Technopol Servis Pavlom Pávekom a jeho vtedajšou manželkou Denisou. Spoločnosť Technopol Servis bola formálne vlastnená dvomi schránkovými firmami – z Delaware (USA) a Londýna. Akcie mala na základe dohody s akcionármi v úschove samotná firma Technopol Servis. Denisa Pávková mala akcie vybrať a doplniť v nich svoje údaje. Následne sa začala vydávať za majoritnú akcionárku spoločnosti Technopol Servis.

V priebehu niekoľkých dní firmu Technopol Servis mali prevziať ľudia blízki známemu podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi. Nehnuteľnosti na katastri mali previesť hneď dvakrát – aby sa dostali mimo dosahu pôvodných majiteľov.

Pavel Pávek s kolegami a so zástupcami akcionárov presvedčili súdy a orgány činné v trestnom konaní, že jeho manželka Denisa akcie nevlastní a ani ich nikdy nevlastnila. Polícia Pávkovú obvinila zo sprenevery akcií firmy Technopol Servis.

Informáciu o tom, že v prípade je zaangažovaný Marián Kočner, priniesla advokátska kancelária Taylor Wessing, ktorá zastupuje pôvodné vedenie firmy Technopol Servis a jej akcionárov. Uviedla to prostredníctvom advokáta Radovana Palu.

„Informácie a podklady, ktoré sme v tejto veci mali k dispozícií, sme riadne oznámili a poskytli orgánom činným v trestnom konani a prenechali na ich ďalšie šetrenie, ktoré prebieha. Preto nemáme dôvod sa k nim v súčasnosti vyjadrovať,“ uviedol Pala.

Marián Kočner pre Pravdu povedal, že s touto kauzou nemá nič spoločné. „Sú to schizoidné výmysly pána Palu,“ povedal Kočner s tým, že nevie, z akých dokumentov advokátska spoločnosť vychádzala.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Technopol