Slovenskí vojenskí policajti zasahovali v Stredozemnom mori

Príslušníci Vojenskej polície pri monitorovaní priestoru objavili poškodenú jachtu.

18.11.2017 14:56
debata (8)

Slovenskí vojenskí policajti v noci zasahovali vo vodách Stredozemného mora. Ako informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková, cieľom nočnej operácie bolo preskúmať neznáme plavidlo a poskytnúť pomoc jeho posádke.

Príslušníci Vojenskej polície, ktorí pôsobia v operácii EUNAVFOR MED SOPHIA, počas rutinného monitorovania priestoru objavili poškodenú jachtu, ktorá neodpovedala na rádiové volanie.

Veliteľ slovenského kontingentu Ladislav Kováč uviedol, že existoval predpoklad, že posádka plavidla môže byť zranená, a preto na palubu lode vyslali vojenských policajtov so špecializovaným zdravotníckym vzdelaním. Napokon sa ukázalo, že loď je prázdna.

„V rámci prehliadky sme skutočne ocenili špičkové vystrojenie našej jednotky, prístroje nočného videnia, záchranné inframajáky a špeciálne svetlá,“ zdôraznil Ladislav Kováč. Slovenskí príslušníci následne plavidlo odovzdali talianskym bezpečnostným zložkám, s ktorými v rámci operácie spolupracujú.

Hovorkyňa ministerstva dodala, že Slovensko sa do svojej historicky prvej námornej operácie zapojilo v auguste tohto roka a členovia Vojenskej polície majú za sebou už desiatky záchranných operácií a kontrol iných plavidiel.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenskí vojaci #Stredozemné more #misia