Maďarič odkazuje: Martvoňove tvrdenia o mojej kandidatúre na prezidenta sú nezmysel

Minister kultúry Marek Maďarič vraj uvažuje o prezidentskej kandidatúre. Na sociálnej sieti to uviedol bývalý poslanec NR SR za Smer Anton Martvoň. Maďaričov hovorca z ministerstva kultúry to popiera.

20.11.2017 12:26 , aktualizované: 15:30
debata (35)

Podľa Martvoňa sa o tom hovorí v bratislavských kuloároch, aj v Smere, čo potvrdil údajne aj jeden vysokopostavený zdroj zo Smeru.

Po utorkovom stretnutí užšieho vedenia Smeru, ktoré sa zaoberalo výsledkom regionálnych volieb, Maďarič informoval, že ponúkol svoju stranícku funkciu. Povedal, že ak abdikuje, viac sa o tento post uchádzať nebude. Ministrom kultúry zatiaľ mieni zostať.

O stanovisko sme požiadali aj Mareka Maďariča, ktorý prostredníctvom hovorcu ministerstva kultúry odkázal, že do najbližšieho zasadnutia predsedníctva strany Smer-SD, ktoré sa bude konať koncom novembra, respektíve začiatkom decembra, sa k vnútrostraníckym otázkam nebude vyjadrovať. K facebookovému statusu Martvoňa hovorca ministerstva uviedol, že „všetko, čo pán Martvoň napísal na adresu ministra kultúry Mareka Maďariča, od toho, že bol členom HZDS, až po jeho zámer kandidovať na post prezidenta SR, je úplný nezmysel“.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Maďarič #Anton Martvoň