Prípadom zbierania podpisov proti hazardu v Poprade sa zaoberá polícia

Petičný výbor Zastavme hazard v Poprade tvrdí, že niekto chcel ich snahu prekaziť.

23.11.2017 10:04
debata (2)

Prípadom možného marenia zbierania podpisov v rámci iniciatívy Zastavme hazard v Poprade sa už zaoberá polícia. Neznáme osoby si podľa organizátora petície Antona Friča zaplatili brigádnikov, ktorí počas dvoch týždňov, vrátane dňa krajských volieb, zbierali podpisy v uliciach mesta. Žiadne hárky sa však k petičnému výboru nedostali.

Hárky možno skončili v skartovačke

„Obvodné oddelenie Policajného zboru Poprad prijalo písomné trestné oznámenie na neznámeho páchateľa vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu poškodzovania cudzích práv. Polícia vec preveruje a v zákonnej lehote bude vo veci rozhodnuté,“ uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Frič, ktorý za petičný výbor podal v tejto veci trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre zneužitie dobrého mena a pre podozrenie zo zásahu do petičného práva občanov, si myslí, že hárky s podpismi, ktoré sa brigádnikom podarilo vyzbierať, niekto skartoval a takto chcel zrejme znemožniť vyzbierať podpisy v potrebnom objeme. Ako povedal, vie už, kto za zbieraním podpisov takýmto spôsobom stojí.

Zberatelia už majú preukaz a tričká

Organizátori petície si všimli študentov zbierajúcich podpisy v sobotu 4. novembra počas volieb a oslovili ich. „Zapojených ich do toho bolo asi 40, väčšinou išlo o študentov do 18 rokov. Boli prekvapení, pretože nevedeli, že podpisy zbierajú pre niekoho cudzieho a nie pre nás,“ informoval vtedy Frič.

Zdôraznil, že študenti mali za brigádu dostať aj odmenu, samotní organizátori petície Zastavme hazard však nikdy zberateľom podpisov financie neposkytovali. „U nás fungujú dobrovoľníci, nemáme peniaze na to, aby sme im za to platili,“ doplnil. Aby sa skutoční zberatelia podpisov odlíšili od podvodníkov, najnovšie majú pri zbieraní aj tričká s logom Zastavme hazard a aj preukazy.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Poprad #hazard #petícia proti hazardu #zákaz hazardu #polícia SR