Ministerstvo vnútra zaregistrovalo hnutie Progresívne Slovensko

Za hnutím stojí aj Martin Dubéci, ktorý kandidoval za poslanca do NR SR za stranu Sieť Radoslava Procházku. Riadil aj jeho prezidentskú kampaň.

28.11.2017 14:04
dubeci, progresivne slovensko Foto: ,
(Zľava) Členovia Správnej rady OZ Progresívne Slovensko Ivana Molnárová, Ivan Štefunko a Martin Dubéci počas prvej tlačovej besedy združenia v januári januári 2017.
debata (16)

Progresívne Slovensko odovzdalo 13 500 podpisov na ministerstve vnútra a požiadalo o registráciu. Ako informoval Martin Dubéci z Progresívneho Slovenska, ministerstvo potvrdilo naplnenie podmienok a zaregistrovalo Progresívne Slovensko ako nové politické hnutie.

„Mesiace sme cestovali po Slovensku. Budujeme veľké hnutie, založené na komunitách, na stovkách talentovaných a inteligentných ľudí. Rozumejú tomu, čo nefunguje a keď dostanú príležitosť, urobia veľké zmeny. Treba týmto ľuďom dať hlas,“ uvádza sa v tlačovej správe.

„Progresívne Slovensko je alternatívou pre ľudí voči celej politickej scéne, na ktorej dnes jednoznačne chýba jasná progresívna, liberálna, pro-európska sila. Plníme plán, ktorý sme si na začiatku určili. V septembri sme predstavili našu komplexnú víziu pre Slovensko. V najbližšom čase predstavíme ďalšie nové tváre, ktoré budú reprezentovať Progresívne Slovensko,“ informuje hnutie.

Na ustanovujúcom sneme, ktorý sa bude konať 20. januára v Žiline, si budú členovia voliť predsedu a celé predsedníctvo. Predstaviteľmi Progresívneho Slovenska sú Ivan Štefunko, Irena Biháriová a Michal Truban.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo vnútra #Progresívne Slovensko #Martin Dubéci