Vládny špeciál sa neplánovane zdržal v Mongolsku

Slovenská delegácia s podpredsedom vlády Petrom Pellegrinim, ministrom financií Petrom Kažimírom a ministrom hospodárstva Petrom Žigom zostala neplánovane na letisku v mongolskom Ulanbátare. Ako informovala hovorkyňa ministerstva financií Alexandra Gogová, dôvodom zdržania boli problémy so zamrznutou nádržou lietadla.

30.11.2017 17:47
debata (9)

Tridsaťstupňové mrazy podľa Gogovej spôsobili, že do palivového systému sa dostali kryštáliky ľadu a tie zabránili delegácii odletieť do čínskeho Pekingu. Posádka lietadla problém okamžite zistila a po odstránení mohlo lietadlo s dvojhodinovým oneskorením pokračovať v ceste.

Ako ďalej informovala hovorkyňa rezortu financií, šéf delegácie Peter Pellegrini všetkých na palube upokojoval. „Palivový systém sa síce podarilo rozmraziť, ale vodovod žiaľ nie. Hlavné je, že sme bezpečne doleteli do cieľa", povedal Peter Pellegrini. „Téma zmrazovania je aktuálna aj tu pre nás v Mongolsku. Koniec dobrý všetko dobré," dodal po pristátí v čínskom Pekingu minister financií Peter Kažimír.

Vládni predstavitelia Peter Pellegrini, Peter Žiga a Peter Kažimír sú na pracovnej ceste v Ázii – vo Vietname, v Mongolsku a v Číne. Sprevádza ich 30-členná podnikateľská delegácia, ktorá už uzavrela viaceré kontrakty.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Kažimír #vládny špeciál #Peter Žiga #Peter Pellegrini