Pojednávanie s expolicajtom Tiefenbachom zrušili

Na štvrtok naplánované pojednávanie s obžalovaným bývalým policajtom Ľubošom Tiefenbachom Okresný súd Bratislava V nakoniec zrušil.

07.12.2017 10:31
debata (2)

Ako informoval hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak, dôvodom je, že sa obžalovaný z účasti na pojednávaní ospravedlnil z rodinných dôvodov. „Nový termín hlavného pojednávania bude vytýčený po dohode s procesnými stranami,“ dodal hovorca

Bývalý policajt čelí obžalobe z trestných činov zneužitia právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody, ktorých sa podľa prokuratúry dopustil počas zásahu proti vodičke pri cestnej kontrole v októbri 2014.

Na internete sa vtedy objavilo video, na ktorom policajt počas cestnej kontroly použil voči vodičke Marte Bartlovej donucovacie prostriedky, tie vyšetrovateľ a prokuratúra vyhodnotili ako neprimerané.

Preto teraz už expolicajt čelí obžalobe zo spomínaných skutkov. Dôvodom zákroku podľa obžalovaného bolo, že žena pri sebe nemala potrebné doklady od auta a voči hliadke sa správala agresívne, za čo ju predviedli na policajné oddelenie. Video nakrútila dcéra vodičky Mária, ktorá bola na mieste incidentu. Rovnako aj ju predviedli na policajnú stanicu, keďže pri sebe nemala občiansky preukaz. Obe ženy však tvrdia, že zákrok nevyprovokovali a agresívne sa k nim správal obžalovaný. Prípadom sa v minulosti zaoberal aj parlamentný výbor pre obranu a bezpečnosť.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Ľuboš Tiefenbach