SNS postaví do prezidentských volieb svojho kandidáta

Slovenská národná strana postaví vlastného kandidáta na prezidentský úrad, povedal na brífingu po rokovaní rozšíreného Predsedníctva Slovenskej národnej strany (SNS) v kaštieli Oponice predseda SNS Andrej Danko.

09.12.2017 14:08
debata (17)

Na základe výsledkov novembrových volieb do orgánov samosprávy krajov podľa Danka vymenia v januári približne v desiatich okresoch okresných predsedov strany. Dôvodom je, že nedokázali nominovať kandidátov do krajských volieb a nevyvíjajú takmer žiadnu aktivitu. Vedenie národniarov sa venovalo aj prípravám na obecné voľby.

Danko zároveň oznámil, že do strany vstúpil minister obrany Peter Gajdoš, ktorý rezort od zostavenia vlády vyše rok a pol viedol ako nominant SNS. Po ťažkých turbulentných mesiacoch Slovenská národná strana ustála svoje pozície a časom sa ukazuje, že vo veľa veciach sme mali pravdu, konštatoval v úvode brífingu Danko.

Koalície so šialencami uzatvárať nebudeme

Predseda SNS informoval, že strana postaví vlastného kandidáta na prezidentský úrad, meno však nekonkretizoval. „Akonáhle poviem meno niekoho, tak viem, čo ho čaká zajtra mediálne. Predstavujem si veľa vplyvných osobností na Slovensku, ktoré majú svoju charizmu, vek a skúsenosti a vedia byť dobrými kandidátmi na prezidenta,“ povedal Danko.

Do komunálnych volieb pôjde SNS v prvom rade samostatne, keďže chce mať čo najviac vlastných zástupcov na postoch primátorov, starostov a poslancov obcí a miest. Koalíciám sa však nebude brániť tam, kde sa „musíme spojiť proti šialenstvu s politickými stranami, tam sa nebudeme brániť koalíciám. Samozrejme, že koalície s niektorými šialencami, alebo stranami, ktoré nepatria do tohto storočia, uzatvárať nebudeme“, priblížil na brífingu líder národniarov a predseda Národnej rada (NR) SR.

Danko je rád, že rezort obrany vedie vojak

Danko sa na brífingu venoval aj rezortu obrany a téme straty munície z vojenských skladov. Informoval, že minister obrany Peter Gajdoš dnes vstúpil do SNS. Podľa Danka, je dobré, že rezort obrany riadi vojak.

Minister obrany podľa Danka inicioval rozšírenie štátneho rozpočtu pre rezort obrany, ktoré zaistí, že stráženie vojenských skladov bude v réžii ministerstva obrany. Záujmom je minimalizovať v tejto sfére súkromné bezpečnostné služby (SBS). Danko si nemyslí, že ľudia pracujúci v SBS sú tak odborne zdatní strážiť takéto typy zariadení. SBS by mali strážiť obchody, a nie muničné sklady.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #SNS #Andrej Danko #prezidentské voľby 2019