Danko: Matica by sa mala angažovať aj v zmenách vo vyučovacích procesoch

Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) a predseda Matice slovenskej Marián Gešper sa zhodli na oveľa väčšej angažovanosti Matice slovenskej aj v oblasti zmeny vyučovacích procesov pod patronátom Slovenskej národnej strany na ministerstve školstva a na koordinácii spoločných krokov. Povedal to po pracovnom stretnutí s Gešperom šéf parlamentu.

15.12.2017 13:55
DANKO: Stretnutie s predsedom Matice slovenskej Foto: ,
Zľava: Predseda Národnej rady SR Andrej Danko a predseda Matice slovenskej (MS) Marián Gešper.
debata (24)

„Marián Gešper je mladý človek, ktorý v minulosti sníval o tom, že bude môcť meniť túto inštitúciu, ktorej dal svoje srdce a svoju najlepšiu časť života, do modernej inštitúcie,“ povedal Danko.

„Je tu snaha na zriadenie nadácie na záchranu historických hrobov národných dejateľov. Tu v Bratislave sa téma zamieta pod koberec. Máme problém na historických cintorínoch, keď osobnosti prichádzajú o svoje čestné miesto,“ povedal Danko s tým, že v januári alebo vo februári by mali pripraviť istú formu financovania, vďaka ktorej by zachránili takéto hroby.

Zároveň šéf parlamentu vyzval mladých ľudí, aby sa viac angažovali vo verejnom živote, aby sa nestarali iba o seba. „Vyzývam k verejnej angažovanosti. musíte začať rozmýšľať, ako začať meniť spoločnosť,“ povedal. To, že sa Gešper stal predsedom Matice slovenskej, je pre Danka znak, že Matica slovenská prejde významnou reformou. „Som pripravený k tomuto dielu pridať i svoju ruku,“ uzavrel Danko.

Gešper zdôraznil, že budúci rok nás čakajú mnohé významné výročia a pri tej príležitosti Matica slovenská pripraví viaceré kultúrne podujatia a aktivity, ktoré nám pripomenú dôležité historické miľníky.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Matica slovenská #Andrej Danko #Marián Gešper