Žiadosť piťovca o prepustenie z väzby zamietli

Jozef Š. zo skupiny piťovcov podal sťažnosť proti tomu, že ho sudca neprepustil z väzby.

19.12.2017 14:46
debata

Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes nevyhovel žiadosti 37-ročného príslušníka skupiny piťovcov Jozefa Š. a neprepustil ho z väzby. Sudca neprijal písomný sľub obžalovaného a nenahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka. Uviedla to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Podľa hovorkyne sa súd stotožnil s názorom prokurátora, že dôvody väzby naďalej trvajú. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený podal voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Obvineného Jozefa Š. s ďalšími príslušníkmi skupiny piťovcov zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) pri akcii s názvom Gondola v polovici júna minulého roku. Obvinení sú stíhaní pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a za iné súvisiace trestné činy.

Žiadosť Jozefa Š. o prepustenie z väzby od zadržania nebola prvá. V septembri minulého roku ponúkal peňažnú záruku 50-tisíc eur, ale súd ju neprijal. Jeho žiadosť o prepustenie z väzby zamietli aj v polovici novembra tohto roku.

debata chyba
Viac na túto tému: #piťovci #súdy