Detská nemocnica vypovedala Dôvere zmluvu

Posledný decembrový deň sa končí zmluva medzi Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou na Kramároch v Bratislave a zdravotnou poisťovňou Dôvera.

20.12.2017 18:43
kramare, Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (3)

Kontrakt vypovedala samotná nemocnica, ako dôvod uviedla nízke platby zo strany poisťovne, ktoré nepokrývajú náklady na ošetrenie aj liečbu. O poistencov bude do konca roka postarané, čo bude v januári, je zatiaľ otázne. Vedenie nemocnice verí, že sa dovtedy s poisťovňou dohodne. Nemocnica sa má od januára pretransformovať na Národný ústav detských chorôb.

„K tomuto krajnému riešeniu sme pristúpili v záujme našich malých pacientov a rozhodnutiu predchádzali viaceré pracovné stretnutia zmluvných strán, ktoré však neviedli k vzájomnému konsenzu. Platby od zdravotnej poisťovne Dôvera nám nepokrývajú reálne vynaložené náklady na zdravotnú starostlivosť,“ vysvetlila hovorkyňa detskej nemocnice Dana Kamenická s tým, že do konca roka majú ešte viac ako týždeň. „Veríme, že sa s poisťovňou finálne dohodneme v záujme našich malých pacientov,“ doplnila. So štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou navýšenie platieb už vyjednali. Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera potvrdila, že detská nemocnica jej oznámila nové finančné požiadavky a pokračovanie v zmluvnom vzťahu podmienila navýšením platieb. „Hoci nás bývalá DFNsP prekvapila svojimi požiadavkami, sme pripravení o nich rokovať,“ povedal PR špecialista poisťovne Matej Štepianský. Potrebujú poznať dôvody vyšších nárokov nemocnice a účely, na ktoré by sa ďalšie peniaze od Dôvery využili, respektíve ako sa premietnu do starostlivosti o detských pacientov.

„Vzhľadom na prebiehajúce rokovania nebudeme teraz viac špecifikovať. Veríme, že sa v rámci disponibilných zdrojov a štátneho rozpočtu v krátkej dobe dohodneme a budeme pokračovať v spolupráci,“ doplnil Štepianský.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Dôvera #poisťovňa #Detská fakultná nemocnica Kramáre