Čo čakáte od roku 2018? (Anketa Magazínu Pravdy)

Magazín denníka Pravda na sklonku roku 2017 zisťoval u niekoľkých osobností, čo by si priali v budúcom roku.

31.12.2017 06:00
debata (4)

Juraj Šebesta, spisovateľ, riaditeľ Mestskej knižnice v Bratislave

Spisovateľ Juraj Šebesta. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Juraj Šebesta Spisovateľ Juraj Šebesta.

Píšem román a dúfam, že sa ho v budúcom roku podarí vydať. Príbehy lásky na pomedzí utópie a sci-fi, uvidíme. V Mestskej knižnici sa nám aj tento rok darilo nakupovať nové knihy, dúfam, že na budúci rok sa nákup ešte zlepší a stabilizuje. Budeme naďalej skrášľovať priestory, začne sa výmena okien na časti budov. Chceme, aby sa čitatelia u nás cítili dobre.

Dorota Sadovská, výtvarníčka

Výtvarníčka Dorota Sadovská. Foto: Pravda, Ivan Majerský
Dorota Sadovská Výtvarníčka Dorota Sadovská.

V roku 2018 ma určite potešia stretnutia s mnohými ľuďmi, nové výstavy, nové projekty aj pokračovanie v tých starých. Extra by ma potešilo, keby sa prestalo s masívnym výrubom v slovenských horách a boli braní na zodpovednosť tí, ktorí môžu za doterajšie výruby dokonca v chránených oblastiach a na cudzích pozemkoch.

Michal Vajdička, divadelný režisér

Divadelný režisér Michal Vajdička. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Michal Vajdička Divadelný režisér Michal Vajdička.

V roku 2018 očakávam zmenu hodnôt. Uvedomujem si, že sa o tom ťažko hovorí, ak nie je čo jesť, ale fascinuje ma predstava, že sa na prvé miesto hodnotového rebríčka v spoločnosti dostane vzdelanie, veda a kultúra. V roku 2018 by som chcel aj ja pokračovať v rozvoji svojho intelektu a kultivácii ducha, aby som tak ešte viac mohol prispieť k osvietenej spoločnosti.

Miloslava Šavelová, riaditeľa ZOO Bratislava

Riaditeľka ZOO Miloslava Šavelová. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Miloslava Šavelová Riaditeľka ZOO Miloslava Šavelová.

Do roku 2018 želám našej zoologickej záhrade, aby sa jej darilo aspoň tak, ako v období, kedy sme vybudovali pavilón šeliem, pavilón primátov a vďaka kampani „Aby naše vlky šťastne vyli“ nové chovné zariadenie pre vlky európske. Verím, že v budúcom roku úspešne zrealizujeme kampaň „Nový domov v tieni stromov“ a postavíme nové chovné zariadenie pre medvede hnedé. Rok 2018 bude taký, aký si ho urobíme. Je dôležité myslieť pozitívne, nebáť sa výziev, navzájom si byť oporou a užívať si všetky krásne zážitky a momenty, ktoré nám život prinesie. Želám celej mojej rodine aj sebe pevné zdravie, veľa pekných dní a pokoj v duši.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #anketa #Ročenka Pravdy 2017