Pozor na poľadovicu a na severe aj na záveje, varuje SHMÚ

Od soboty neskorého večera sa od západu Slovenska začne tvoriť poľadovica. Na Silvestra už hrozí na celom Slovensku a s výnimkou západu krajiny si na ňu vodiči musia dať pozor aj v prvý deň nového roka 2018.

30.12.2017 15:31
pocasie,poladovica Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu najnižšieho prvého stupňa pred poľadovicou v sobotu od 20:00 pre západ Slovenska, a to pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj a okresy Myjava a Nové Mesto nad Váhom v Trenčianskom kra­ji.

Meteorológovia zároveň varujú, že v hornatých oblastiach na severe Slovenska môže vietor na cestách vytvárať snehové jazyky a záveje. Výstraha 1. stupňa pred nimi platí od 22:00 až do nedeľného rána, do 9:00. Pozor by si mali dať vodiči v okresoch: Bytča, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Žilina, Námestovo, Dolný Kubín, Ružomberok, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Kežmarok.

Na Silvestra hrozí poľadovica na celom Slovensku. Pre Bratislavský kraj vydal SHMÚ výstrahu 1. stupňa platnú do 8:00 a pre Trnavský a Nitriansky kraj, ako aj okresy Myjava a Nové Mesto nad Váhom v Trenčianskom kraji do 12:00. V ostatných krajoch si treba na poľadovicu dať pozor až do novoročného rána, v závislosti od lokality do 9:00 alebo do 10:00.

debata chyba
Viac na túto tému: #SHMÚ #poľadovica #záveje