Remišová by raz mohla prevziať OĽaNO, pripúšťa Matovič

Veronika Remišová by raz mohla prevziať OĽaNO, pripúšťa to líder hnutia Igor Matovič. „Ja som Veroniku nabádal a chystal na to, že raz to príde, aby hnutie prevzala po mne. Má na to schopnosti,“ povedal v rozhovore.

05.01.2018 09:30
debata (20)

Matovič sa minulý rok na niekoľko mesiacov vytratil z politického priestoru. Podľa jeho slov tento krok umožnil, aby sa ukázalo, že OĽaNO má kvalitných ľudí. Veroniku Remišovú, ktorá sa v čase Matovičovej politickej neprítomnosti dostala do popredia, považuje za zrelú a šikovnú ženu. „Bol by som rád, keby takýchto ľudí bolo v politike viac a aby aj viedli strany a hnutia,“ uviedol Matovič.

Hoci Remišovú označil už aj za líderku hnutia, zrejme nebude môcť kandidovať v parlamentných voľbách z prvého miesta kandidačnej listiny. Matovič totiž nemieni meniť spôsob kandidovania, ktorý v hnutí zaviedol. „My sme v tomto špecifickí, poslanci vždy kandidujú z konca. Ten predok kandidátky si chránime pre nových ľudí, ktorých chceme dostať do parlamentu. Toto je naše DNA, ktoré meniť nemôžeme,“ vysvetlil. Nech sa stane čokoľvek, prvá 10 alebo 20 na kandidačnej listine tak podľa Matoviča zostane pre „nových šikovných ľudí, ktorým umožníme vstúpiť do politiky a meniť Slovensko“. Myslí si, že práve tento prístup majú ľudia na OĽaNO radi. „Ak by sme sa správali ako iní, možno dnes v politike nie je ani Veronika,“ doplnil.
20 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Igor Matovič #Veronika Remišová