Vrchslatina a Šútovce uzatvorené pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až mokrý.

07.01.2018 09:53
debata

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na území stredného a východného Slovenska je povrch vozoviek miestami pokrytý vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do 2 cm. Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Horské priechody Vrchslatina, Huty a Herlianske Sedlo majú povrch vozoviek pokrytý vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov. Informuje o tom portál zjazdnost.sk.

Ako sa ďalej uvádza na stránke, znížená dohľadnosť do 50 metrov je v lokalitách Nižná Šebastová a na D1 Poprad – Levoča, do 100 metrov v lokalitách Čataj, Zeleneč, Zavar, Štós, Jablonov, Spišský Hrhov, Stará Ľubovňa, Bertotovce, Pusté Pole a na juhu západného Slovenska.

Horské priechody Vrchslatina (cesta II/529) a Šútovce (cesta III/1774) sú uzatvorené pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky. Na ceste II/584 Srdiečko – Bystrá je povinné použiť snehové reťaze pre všetku dopravu. Cesty II/549 Úhorná – Krásnohorské Podhradie a III/3227 Hrabušická Píla – Stratená sú uzatvorené pre všetku dopravu. Cesty sú v zimnom období neudržiavané.

debata chyba
Viac na túto tému: #cesty #sneh #vozovka