NAKA rieši prípady daňových podvodov za milióny eur

Prípad možných daňových podvodov z mája minulého roka prechádza do ďalšej fázy. Finančná správa v ňom identifikovala desiatky spoločností s podozrením na daňové trestné činy a prípad posunula polícii. Informovali o tom v sobotu Hospodárske noviny (HN) a televízia Markíza.

20.01.2018 19:41
polícia, policajti Foto: ,
Ilustračné foto
debata (19)

„V prípade bol podaný podnet na trestné stíhanie Národnej kriminálnej agentúre na ďalšie konanie,“ uviedla hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová. Celková škoda je vyčíslená na približne štyri milióny eur.

Daniari nekonkretizovali, o aké firmy ide, ani ďalšie podrobnosti o prípade. Vlani medializované vyšetrovanie finančnej správy sa týkalo aj firmy známeho podnikateľa Miroslava Remetu Dúha.

Firma odmieta akékoľvek spojenie s prípadom. Tvrdí, že všetky zdaniteľné plnenia, ktoré boli predmetom kontrol, boli riadne zdokladované a preukázané a neeviduje žiadny dorub, pokutu, penále a ani trestnoprávne konanie.

„Veľmi výrazne sa dištancujeme od akéhokoľvek spájania spoločnosti Dúha s akýmikoľvek nelegálnymi praktikami, vrátane takýchto praktík v oblasti DPH, či iných daní,“ konštatovala mediálna zástupkyňa firmy Simona Dodrvová. Zároveň podľa nej nie je v možnostiach firmy odsledovať prípadné nezákonné praktiky subdodávateľov voči iným spoločnostiam.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #dane #NAKA #trestné činy