Streľba na strednej škole v Kentucky si vyžiadala dve obete

Pri streľbe na strednej škole v americkom štáte Kentucky prišli o život dvaja študenti, pätnásťročný chlapec a rovnako staré dievča. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra AP. Zranenia utrpelo devätnásť ďalších ľudí.

23.01.2018 17:33 , aktualizované: 22:04
USA, škola, streľba Foto:
Policajti prichádzajú na miesto streľby.
debata (3)

Útočníka, takisto pätnásťročného, ​​polícia zadržala a obvinila ho z vraždy a pokusu o vraždu. Streľba trvala 15 minút, strelec bol sám a komplica nemal, uviedla polícia. Ozbrojený bol pištoľou a strieľať začal ráno miestneho času v átriu objektu pred začiatkom prvej vyučovacej hodiny.

Guvernér Kentucky Matt Bevin na twitteri napísal, že incident sa stal v obci Benton, necelých 200 kilometrov severozápadne od Nashvillu. Na miesto prišli vyšetrovatelia FBI a policajní ostreľovači. Polícia školu a jej okolie uzavrela.

Z 19 zranených útočník 14 osôb postrelil, uviedol guvernér, bez toho, aby informoval o príčinách poranenia ostatných piatich. Dievča zomrelo na mieste, jej spolužiak podľahol zraneniam v nemocnici. Zo školskej budovy po streľbe utiekli stovky detí, v okolí podľa očitých svedkov panoval chaos.

O motíve páchateľa polícia neinformovala, neprezradila ani jeho totožnosť. Policajti podľa amerických médií prehľadali domov útočníka a pátrajú po jeho názoroch a minulosti.

Incident sa stal asi len pol hodiny jazdy autom od obce Paducah, kde v roku 1997 štrnásťročný Michael Carneal zastrelil troch ľudí a zranil ďalších päť.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #škola