Obvinili policajta zo streľby na auto, v ktorom zomrel mladík

Vyšetrovateľ Inšpekcie Ministerstva vnútra SR obvinil policajta, ktorý mal v júni minulého roka strieľať na auto, v ktorom pri Hronskom Beňadiku zomrel 17-ročný mladík.

25.01.2018 09:43
debata (28)

Uviedla to hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR Andrea Dobiášová.

Unikajúce auto Seat Ibiza sa policajti za obcou Orovnica (okr. Žarnovica) v júni 2017 snažili zastaviť výstrelom. V tom čase nevedeli, že v aute sú aj spolujazdci. Bola noc a Seat mal tmavé sklá.

Strela z policajnej zbrane pravdepodobne preletela cez sedadlo, kde sedel 17-ročný Tomáš, ktorý zraneniu podľahol. Postup policajtov preverovala policajná inšpekcia.

Zo zásahu nebol kamerový záznam, policajti jazdili na civilnom vozidle polície.

Policajný prezident Tibor Gašpar v júni zdôraznil, že zo strany policajtov nešlo o bezhlavú streľbu. „Použitie zbrane vyplynulo zo situácie, keďže auto ohrozovalo iných účastníkov cestnej premávky, nezastavilo na výzvu a policajtom sa ho nepodarilo ani predísť,“ zdôraznil. Michala J., ktorý auto šoféroval, obvinili z útoku na verejného činiteľa, keďže sa policajtov počas naháňačky pokúsil vytlačiť z cesty a tiež z marenia výkonu úradného rozhodnutia, konkrétne zákazu šoférovania.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #úmrtie #obvinenie