Rezort obrany podporí vzdelávanie a šport sumou takmer 100-tisíc eur

Projekty vzdelávacích aktivít ako aj športových, brannošportových, kultúrnych a spoločenských podujatí tento rok opäť podporí ministerstvo obrany (MO), ktoré na tento účel vyčlenilo sumu takmer 100-tisíc eur.

28.01.2018 12:29
debata (3)

Projekty by mali byť zamerané na podporu výchovy občanov k vlastenectvu, informovanie verejnosti o NATO a EÚ, prípravu občanov na obranu Slovenska, prezentáciu Ozbrojených síl SR, podporu kultúrnych, duchovných a sociálnych potrieb vojakov. Ako informovala hovorkyňa MO Danka Capáková, ministerstvo podporí aj športové talenty, dotácie je možné udeliť aj projektom na podporu personálneho doplňovania ozbrojených síl či ochranu a rozvoj historického a kultúrneho dedičstva so zameraním na vojenské dejiny.

O dotáciu sa môžu uchádzať občianske združenia, nadácie, záujmové združenia právnických osôb, neinvestičné fondy a neziskové organizácie. Predložiť môžu maximálne jeden projekt. Najvyššia výška dotácie na jedného žiadateľa je 50-tisíc eur, najnižšia 500 eur. Posledným dňom na predloženie projektov je 31. marec.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #dotácie #ministerstvo obrany