Okresný šéf SaS v Detve sa vzdal členstva, dôvodom je zmluva z čias druhej Ficovej vlády

Roman Vrťo sa vzdal členstva v opozičnej strane Sloboda a Solidarita (SaS), jej republiková rada zobrala v pondelok jeho rozhodnutie na vedomie. Informovala o tom hovorkyňa strany Katarína Svrčeková.

30.01.2018 10:42
Roman Vrťo, vrto, sas Foto: ,
Roman Vrťo
debata (11)

Témou zasadnutia rady boli medializované podozrenia, že Vrťo, okresný predseda strany v Detve, získal a využil verejné zdroje na svoje podnikateľské aktivity v rozpore s dobrými mravmi. „Počas diskusie Vrťo odmietol medializované informácie o nehospodárnom nakladaní s eurofondami v občianskom združení a označil ich za nepravdivé,“ uviedla Svrčeková. Svoje dobré meno tak bude podľa nej obhajovať už ako nečlen SaS.

Spravodajský portál Aktuality.sk tento týždeň informoval, že Vrťo vlastní IT firmu eSoft a je tiež zakladateľom občianskeho združenia Sportpolana, ktoré získalo štedré dotácie z eurofondov. Má ísť o vyše 190.000 eur od Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA), ktoré boli vyčlenené na rozvoj turizmu v Podpoľaní.

Podľa zistení webu boli zmluvy uzavreté za druhej Ficovej vlády. Za PPA vtedy zodpovedal minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek (Smer). Okolo 30 000 eur dostalo združenie Sportpolana na mobilnú aplikáciu Podpoľanie a ďalších 60 000 eur išlo na podporu webu podpolanie.sk.

Vrťo podľa portálu nevedel vysvetliť, ako aplikácia funguje a odkázal na jej dodávateľa spoločnosť Datalan. Tá deklaruje, že zabezpečila potrebnú funkcionalitu. Portál pred pár dňami informoval aj o tom, že Vrťo prepísal svoju firmu DetvaNet na konateľa, ktorého meno figuruje aj v bývalej firme Ladislava Bašternáka.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #eurofondy #členstvo #Roman Vrťo #SASKA