Košickí záchranári pomáhali v električke bodnutému revízorovi

Košickí záchranári v utorok zasahovali v električke na Kuzmányho ulici v Košiciach, kde malo dôjsť k napadnutiu revízora zo strany neznámej osoby.

30.01.2018 15:58
debata (2)

„Krátko predpoludním prijala naša posádka Mobilnej intenzívnej jednotky Košickej záchranky výzvu na zásah k 24-ročnému revízorovi, ktorého mala počas výkonu práce bodnúť do oblasti hrudníka neznáma osoba v električke,“ uviedol hovorca Košickej záchranky Igor Krupa.

Podľa jeho slov po príchode záchranky na miesto udalosti bol pacient pri vedomí a s lekárkou komunikoval. „Okamžite po vykonaní nevyhnutných diagnosticko-liečebných úkonov bol v stabilizovanom stave za kontinuálneho monitoringu základných životných funkcií prevezený na Kliniku úrazovej chirurgie do Univerzitnej nemocnice,“ doplnil Krupa.

Podľa hovorkyne Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach Ivany Staškovej je pacient hospitalizovaný na Klinike úrazovej chirurgie.

„Mladého muža sme prijali s jednou bodnou ranou v oblasti hrudníka. Momentálne je mimo ohrozenia života, pri vedomí a komunikuje,“ uviedla Stašková s tým, že hospitalizovaný bude ešte niekoľko dní.

Dopravný podnik mesta Košice vyjadril prostredníctvom svojej hovorkyne Michaely Karaffovej ľútosť nad incidentom.

"O náročnosti svojho povolania sa naši zamestnanci v teréne utvrdzujú deň čo deň, keď sú konfrontovaní s negatívnymi reakciami cestujúcich. V minulosti sme evidovali viacero napadnutí revízorov, nikdy však nedošlo k tak závažnému útoku.

Zistenie, že reakcie ľudí, ktorým chceme naše služby poskytovať, sa posúvajú na životu nebezpečnú hranicu, sú pre nás viac ako znepokojujúce," zdôraznila Karaffová.

Ako povedala, v súvislosti s udalosťou dopravný podnik posilní hliadky vo vozidlách.

„Pri vyšetrovaní útoku budeme intenzívne spolupracovať s mestskou a štátnou políciou. Vzhľadom na skutočnosť, že prípad je v štádiu vyšetrovania, bližšie informácie poskytovať nebudeme,“ dodala Karaffová.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #záchranári #Košice #MHD #revízor #bodnutie