Premiér vykoná kontrolné dni na všetkých ministerstvách

Predseda vlády SR Robert Fico (Smer) uskutoční v polčase vládnutia kontrolné dni na všetkých ministerstvách. Uviedol to v stredu po rokovaní Koaličnej rady.

31.01.2018 15:08
Koalícia Robert Fico Andrej Danko Béla Bugár Foto: ,
Na snímke zľava predseda vlády SR Robert Fico, minister financií SR Peter Kažimír, predseda Národnej rady SR Andrej Danko a podpredseda Národnej rady SR Béla Bugár počas tlačovej konferencie po stretnutí lídrov koaličných strán na Úrade vlády v Bratislave 31. januára 2018.
debata (4)

Lídri koaličných strán vystúpili na tlačovej konferencii po stretnutí na pôde Úradu vlády SR. Fico ozrejmil, že obsahom sobotňajšej Koaličnej rady bola predovšetkým debata o polčase vládnutia, kde sa dohodli, že je na čase urobiť jasné vyhodnotenie programového vyhlásenia vlády. Práve za týmto účelom premiér obíde všetky ministerstvá.

Chcem si prejsť s členmi vlády, kde sa nachádzame z pohľadu plnenia programového vyhlásenia vlády, a rovnako veľmi jasne nastaviť priority na ďalšie dva roky, pretože 4. apríla 2018 to budú presne dva roky, čo táto vláda vznikla, oznámil Fico. Naznačil, že by vláda vo zvyšnom čase mohla ísť aj nad rámec svojho programu.

S potešením konštatujem, že pracujeme v atmosfére, kedy nám prináša minister financií pozitívne správy. Vždy sme tvrdili a budeme tvrdiť, že pokiaľ sa tejto krajine bude dariť, sme pripravení ísť aj nad rámec programového vyhlásenia vlády a ponúkať projekty, ktoré neboli priamo zaradené do písaného znenia programového vyhlásenia vlády, ktoré bolo schválené v Národnej rade SR, doplnil Fico.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #Robert Fico #kontrola #koalícia #Andrej Danko