Polícia obvinila troch tínedžerov z napadnutia 15-ročného chlapca v Lučenci

Polícia vyšetruje prípad prečinu výtržníctva, ku ktorému došlo v stredu 24. januára popoludní na Ulici Dukelských hrdinov v Lučenci, v areáli Strednej odbornej školy technickej (SOŠT).

01.02.2018 14:48
debata

18-ročný Marek z Poltára a ďalší 16-ročný mladík z Točnice tam údajne napadli 15-ročného chlapca z Lučenca. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

„Obvinení ho napadli spoločne, pričom svojho konania sa dopustili na mieste verejnosti prístupnom, v prítomnosti skupiny osôb mladších ako 18 rokov a uvedený čin spáchali na chránenej osobe,“ uviedla hovorkyňa s tým, že stíhaní sú na slobode. „V súčasnosti prebiehajú v tomto prípade procesné úkony, preto ďalšie informácie k nemu bude možné poskytnúť až neskôr,“ dodala.

V prípade poškodeného 15-ročného mladíka však podľa nej nešlo o jeho prvú nepríjemnú skúsenosť so staršími spolužiakmi. „Chlapca ešte v pondelok 22. januára v zadnej časti areálu SOŠT napadol aj 18-ročný Tibor z Poltára, ktorý ho niekoľkokrát udrel päsťou do oblasti tváre,“ doplnila Kováčiková s tým, že obvinenie z prečinu výtržníctva bolo vznesené aj voči nemu.

debata chyba
Viac na túto tému: #šikana