Za falšovanie bankoviek čelia obvineniu dvaja muži zo Žiarskeho okresu

Polícia vo štvrtok vzniesla obvinenie voči dvom mužom zo Žiarskeho okresu, ktorí po zadovážení uviedli do obehu falzifikáty 500-eurových bankoviek.

02.02.2018 16:36
Falzifikát bankovka 500 eur Foto: ,
Za falšovanie 500-eurových bankoviek čelia obvineniu dvaja muži z okresu Žiar nad Hronom. Falzifikáty sa vlani v septembri a novembri objavili na rôznych miestach Žiarskeho, Žarnovického a Banskobystrického okresu. Vo štvrtok bolo vznesené obvinenie voči mužom, ktorí falošné bankovky uviedli do obehu. Experti ich vyhodnotili stupňom nebezpečnosti 2, t. j. ako podarený falzifikát.
debata

Ako v piatok informovala Petra Kováčiková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, prípady falošných 500-eurových bankoviek sa vyskytli v septembri a novembri minulého roka na rôznych miestach Žiarskeho, Žarnovického a Banskobystrického okresu.

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiari nad Hronom začal v tejto súvislosti trestné stíhanie za zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov,“ podotkla Kováčiková.

V tomto prípade išlo podľa jej slov o falzifikáty bankoviek v nominálnej hodnote 500 eur, ktoré experti vyhodnotili stupňom nebezpečnosti „2“, t. j. ako podarený falzifikát.

Obvinení muži sú stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny hrozí za takýto skutok trest odňatia slobody na sedem až 10 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #falzifikát #falšovanie peňazí