Prokurátor obžaloval Matoviča z ohovárania, sudca rozhodne o ďalšom postupe

V prípade poslanca Národnej rady SR Igora Matoviča, ktorého prokurátor obžaloval z ohovárania, sudca Okresného súdu (OS) Bratislava I už naštudoval spis a v najbližšom období by mal rozhodnúť o ďalšom procesnom postupe. Pre TASR to uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

05.02.2018 13:00
matovic Foto: ,
Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič.
debata (40)

"V rámci časových a služobných povinností som sa v priebehu januára 2018 snažil ukončiť oboznamovanie sa s obsahom obžaloby a so spisovým materiálom, čo sa mi podarilo ešte pred nástupom na riadne a dlhodobo plánovanú dovolenku.

Po jej ukončení a nástupe do práce rozhodnem o ďalšom procesnom postupe vo veci v zmysle ustanovení Trestného poriadku," sprostredkoval odpoveď zákonného sudcu pre TASR Adamčiak.

Krajská prokuratúra v Bratislave v prípade tvrdení Igora Matoviča o údajnom účte premiéra Roberta Fica (Smer) v daňovom raji v Belize podala obžalobu dňa 14.9.2017.

S informáciou o Ficovi vyrukoval Igor Matovič v polovici augusta 2015 najprv na sociálnej sieti, potom aj na tlačovej besede. Mal pritom vychádzať z anonymných informácií, ktoré si našiel v poštovej schránke.

Podľa anonymu si mal Fico s manželkou ešte v roku 2 008 založiť schránkovú firmu v Belize. Na dvoch účtoch tejto firmy malo byť podľa Igora Matoviča 674 miliónov dolárov. Premiér Fico označil tieto vyhlásenia za hlúposti.

40 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #ohováranie #poslanec #Igor Matovič