Hlina má podporu členov predsedníctva KDH

Členovia predsedníctva KDH podporujú Alojza Hlinu vo funkcii predsedu KDH a podporujú aj jeho kandidatúru na predsedu KDH na marcovom sneme v Ružomberku. Informoval o tom hovorca hnutia Stano Župa.

09.02.2018 12:50
alojz hlina, kdh Foto: ,
Predseda KDH.
debata

Hlinu mieni v boji o kreslo predsedu vyzvať poslanec Národnej rady SR Richard Vašečka, ktorý odišiel z OĽaNO a vstúpil do KDH. Nového predsedu si budú kresťanskí demokrati voliť na sneme 17. marca v Ružomberku.

Šéf KDH by chcel s Vašečkom zviesť boj predstáv a vízií, neželá si, aby to bolo osobné. V KDH cíti podporu, nevie odhadnúť podporu pre Vašečku. Súboj o predsednícky post nevníma ako zápas o svoje prežitie.

Nemyslí si však, že je správne meniť úspešný tím a jeho kapitána v polčase, zvlášť, keď sa mu darí. Poukázal na úspech KDH v minuloročných krajských voľbách a je presvedčený, že hnutie urobí dobrý výsledok aj v tohtoročných komunálnych voľbách.

Vašečka sa pre kandidatúru rozhodol aj kvôli silnej a naliehavej ponuke zvnútra KDH. Druhým dôvodom prestupu je podľa jeho slov, že KDH údajne prestáva byť kresťanským aj demokratickým hnutím, a toto chce zmeniť. Podľa Vašečkových informácií je KDH na čele so súčasným predsedom Alojzom Hlinom pre mnohých členov neprijateľné. Svoj vzťah s Hlinom označil Vašečka za normálny.

debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #Alojz Hlina #Richard Vašečka