Kukan v kauze fiktívnych darcov SDKÚ: Za nikoho by som do ohňa ruku nedal

Eduard Kukan pred vyšetrovateľmi tímu Gorila vypovedal v prípade fiktívnych darcov strany SDKÚ. Podrobnosti o financovaní strany prezradiť nechcel. Výpoveď trvala viac ako hodinu. Vyšetrovatelia sa ho pýtali najmä na začiatky fungovania strany.

09.02.2018 13:44
Eduard Kukan Foto: ,
Europoslanec Eduard Kukan.
debata (8)

Neuviedol, koľko daroval strane on sám. Kukan tvrdí, že v tých časoch sa dávali pokladničné lístky, ktoré evidovali to, že ľudia strane dali nejaké peniaze. Na otázku televízie JOJ, či bolo financovanie strany iba z legálnych zdrojov odpovedal, že by za nikoho do ohňa ruku nedal.

Kukan bol podpredsedom strany SDKÚ a jej zakladajúcim členom, v minulosti aj ministrom zahraničných vecí a momentálne pôsobí ako europoslanec.

Novinárov informoval koncom januára minister vnútra Robert Kaliňák. „Som ten, ktorý nezasahuje do vyšetrovania, ale je mi divné, aby kauza, ktorá je evidentne premlčaná, bola znovu otvorená, takže tam bude asi iný dôvod na otvorenie,“ skonštatoval.

Nevie si predstaviť, aby vyšetrovanie veci uzavretej pred 14 rokmi bolo obnoviteľné, keď na skutky je premlčacia lehota 10 rokov. Aj keby sa vyšetrovatelia dostali k novým informáciám v prípade, podľa ministra by museli byť mladšieho dáta.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #kauza #výpoveď #Eduard Kukan #fiktívni darcovia SDKÚ