Za smrťou masérky stojí jej klient

Polícia objasnila vraždu masérky Renáty († 44) v Bratislave. Priateľ ju začiatkom februára našiel mŕtvu v prenajatom byte. Do Renátinej blízkosti sa Alexander mal dostať ako zákazník. Len v jeseni ho pritom odsúdili za lúpežné prepadnutie dôchodkyne. Od heroínu závislý mladík totiž neváhal zvaliť na zem starú ženu a ukradnúť jej tridsať eur. Tentoraz z miesta vraždy odchádzal s dvoma mobilnými telefónmi.

13.02.2018 11:00
debata (13)

Podľa susedov bolo v tú noc z 2. na 3. februára z bytu počuť hádku. V sobotu ráno našiel Renátu v prenajatom byte na Kladnianskej ulici jej priateľ. Vyšetrovateľ nariadil pitvu, ktorá preukázala, že žena zomrela cudzím zavinením. „Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie a dosiaľ vykonaných procesných úkonov vzniesol vyšetrovateľ Policajného zboru obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy v súbehu s prečinom krádeže voči 33-ročnému Alexandrovi B. z okresu Dunajská Streda,“ informovala hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva v Bratislave Veronika Slamková.

Renáta ponúkala súkromné masérske služby. Polícia potvrdila, že Alexander do bytu vošiel ako zákazník a odišiel ako vrah a navyše si odniesol telefóny. „Podľa doterajších informácií mal obvinený ženu zadusiť a z bytu ukradnúť dva mobilné telefóny. Obvinený bol po vykonaní potrebných procesných úkonov dodaný do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v súvislosti s inou trestnou vecou,“ dodala Slamková. V prípade preukázania viny mu hrozí trest 15 až 20 rokov.

Inou trestnou vecou má byť práve lúpež, pre ktorú bol len vlani v októbri podmienečne odsúdený na tri roky väzenia a povinnosť protidrogového liečenia. Na dôchodkyňu zaútočil spolu s ďalším kumpánom ešte pred šiestimi rokmi.

Pred lekárňou neďaleko neslávne známeho vrakunského obytného bloku s prezývkou Pentagón ju odzadu napadli a chceli jej vytrhnúť nákupné tašky a najmä kabelku. „Keďže ju obžalovaní neprestávali ťahať za kabelku, spadla obrátená čelom na zem. Takto ju ťahali po zemi približne dva metre a trhavými pohybmi sa naďalej snažili zmocniť jej kabelky, čo sa im aj podarilo,“ opísal priebeh lúpeže v rozsudku bratislavský súd.

Znalec u obidvoch obvinených konštatoval závislosť od heroínu a metamfetamínu. Stojac pred sudcom v záverečnej reči oľutovali, čo spravili a museli sa podrobiť ochrannému toxikologickému liečeniu. Alexander na liečení dlho nevydržal a vraždil. Hoci si už odpykáva trojročný trest, v prípade preukázania viny mu hrozí ďalší – na pätnásť až dvadsať rokov.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #masérka #policajné vyšetrovanie